Blog powered by izyan.com

26 Pergaduhan di restoran KFC

Khamis, Februari 09, 2012



Mungkin akibat tidak bersabar pelanggan itu, mengakibatkan staf yang rata-rata masih remaja itu bertindak diluar kawalan. Sentimen anti perkauman kot.

26 ulasan:

  1. klu x leh sabar...x yah la keje dgn public...customer mmg byk ragam tp kene sabar la..memalukan org melayu je...klu aku bos kt kfc tu...aku buang je bebudak tu..biar padan muka

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko boleh la sabar kalo dia ckp kat ko melayu cibaai?

      Padam
    2. Iya keja dgn public mmg kena bnyak sabar nk kena layan kerenah manusia....tp lau manusia tue daah mlampau tahap B***!!!!
      especially cina lg2 singapore, mcm S***!!!!
      tpau yg set biase jp lg ambik botol air mintak staff KFC sruh isikan air pepsi kt botol....staff ckp x boleh n mntak dia beli air...couse air utk 1 cup boleh beli RM1.50 saja....dia marah ckp i org tua u boleh layan mcm nie, knp dkt singapore boleh kt sini x boleh....
      org tua pakai jam rolex, kasut cross pon nk mintk air isi dlm botol...dah lh tapau yg set 6.oo lbih paling jimat...ngiau punya olang!!!!! ingat org yg keja public nie suka2 nk di buli2 r....!!!!!

      Padam
    3. kasi tebas semua cina kat malaysia ni.....

      Padam
    4. nahhh. people are full of surprises. anybody can be pain in the ass. people that is should to be blame not the race. race has nothing to do with it. if the chinese says bad things, then its up to the boys. either act or be patient. kata-kata kita manusia ini, sabar itu separuh drpd iman. but if its up to them to fight, then let it be. people had to make decision. whatever has to be done. sorry. just saying. sorry if i offend you guys here.

      Padam
    5. nahhh. people are full of surprises. anybody can be pain in the ass. people that is should to be blame not the race. race has nothing to do with it. if the chinese says bad things, then its up to the boys. either act or be patient. kata-kata kita manusia ini, sabar itu separuh drpd iman. but if its up to them to fight, then let it be. people had to make decision. whatever has to be done. sorry. just saying. sorry if i offend you guys here.

      Padam
  2. sebenarnya cina tu dah maki melayu cibai...mengamuk la...dah xmau beli..blah la..ramai yg jd saksi kt c2 time 2 baik cina melayu india..smua taw slh cina tu...sbb aku pun ada dc2...harap fhm...kalo nk mrh pun xperlu nk sebut2 kaum kan???

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul2...knpe nk sebut2 psl kaum...bkin pnas ja....

      Padam
  3. Klu aku Pun cincang aje owng tu klu hina kaum2 ni... Namer Jer 1 malaysia tapi .......... sendiri2 paham la

    BalasPadam
  4. Cina
    Cibai
    Bodoh

    BalasPadam
  5. klu semua staf x tahan dgn pelangan tu.....b'makna pelangan tu mmg kurang ajar.....dia anggap melayu tu kuli saja kot.....tp padan dgn muka dia (pelangan) tersebut kena satu das tembukan...hihihihi

    BalasPadam
  6. hurmmm3x....mcm2 ragam..kje kt lm uma je r klu h.t sgt...

    BalasPadam
  7. Sorry to say yah,..! dan saya ingin berkongsi. Saya juga pernah bekerja di fast food restoran seperti ini. Terkadang terfikir juga oleh saya, sampai bilakah kita mahu menggunakan perkataan "CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT". Kami sentiasa bersabar dengan setiap kerenah pelanggan dari pelbagai kaum. Kerana kami fikir gaji yang kami dapat adalah daripada mereka. Tetapi ianya memang tidak boleh dinafikan kebanyakkan pelanggan cinalah yang paling banyak 'SONGGEH' dan 'MENGADA-NGADA' lebih. Pada mereka yang kutuk dan marah-marah pada budak pekerja tersebut, mungkin anda bukan di tempat kami ataupun mereka. Saya akui memang cara budak pekerja itu 'salah'. Kami dulu jika pelanggan banyak 'songgeh' Manager kami cakap elok-elok dengan kami. Kerana Manager kami faham siapa yang salah dan tidak.

    BalasPadam
  8. gua setuju...bagi je..aku pun keje customer service gak..line hotel..dalam banyak customer, cina lah yang pling kurang asam..

    BalasPadam
  9. yup betul tu..aku kerja di bahagian kaunter..org-org cina ni mmg x tahan sabar dan kurang ajar..ada satu hari tu sorang apek ni mengamuk mcm org takda akal..padahal silap sendiri jg..memalukan aje..

    BalasPadam
  10. customers itu bukan always right...in business if u lose such customers ia tidak menjejaskan sales pun malah amat berbaloi dibandingkan kehilangan maruah n harga diri...staff adalah manusia yg ada harga diri dan tanggungjawab...customers juga manusia yg bijak menilai....kene pandai handle...tp bagus gak kene sebijik cenggitu...hehe

    BalasPadam
  11. pelangan bukan berkuasa penuh untuk mendapatkan layanan istimewah, kalau jumpa manusia seperti ini jangan segan silu demi bangsa,agama,negara dan maruah apa salanya beri pengajaran sebegini

    BalasPadam
  12. cine mmg suke wt hal.. aq keje kt panggung wayang pon kne dgn cina gak.. costomer cine la yg pling memeningkan kepale aq..

    BalasPadam
  13. Disitulah bezanya orang Islam dan bukan Islam....iman membezakan kita...sabar memperindahkan akhlak kita ....hormat sesama manusia dibekalkan Allah pada kita......walaubagaimanapun kadang-kadang kita terhasut dek syaitan......marahkan dari syaitan yg duduknya pada org bukan islam.....apa-apa pun....semuag allah menyelamatkan pekerja KFC yg pertahankan maruah orang melayu terbaeeeeeeeeeeeeek.......

    BalasPadam
  14. kita tau ke apa cina to ckp kt bdk to.. tah2 diowang hina melayu atau islam.. mesti ada sbb yg terllu snsitif smpai bdk2 to mgmmuk... islam pn ada sbarnye.. tp klau dh mlibatkn maruah islm atau mlayu.. tkkn nk diam.....

    BalasPadam
  15. hahahaaa,,, betumbuk lah kamu. aku nak free show hahaaaa

    BalasPadam
  16. cina dah naik toncang....memang ada cina yg jenis kurang ajar...ckp menyakitkan hati...aku pernah jumpa cina mcm ni...cina yg dah tua bangka pon kekadang lebih mengada-gada...dia punya ckp kalau hilang sabar boleh mati punya...

    BalasPadam
  17. setau aku ar,cte sbenarnye mse 2 cust0mer ramai ngam2 time cina 2 nk bli,aym dh abes jd kne 2gu beberapa minit..jd cina 2 xpuas ati dye ckp laa 'melayu babi' 2 psl dak2 melayu kte ngamok..tp xtau laa btl ke x,,ALLAHUALAM...aku pon dgor cte owg gak s0ry klu slh yek..tp btl gak klu dpt cust0mer yg meleweng2 spe pon xtahan..aku kje kt kdai tdung lg laa mcm2 feel yg aku jumpe tahan jek leer..byk owg byk ragam kn.....

    BalasPadam
  18. patutnya blasah skali ngan pompuan dua ekor tuh

    BalasPadam
  19. nahh. it doesnt have to be with race. sometimes, people or better yet, anybody. yeah. anybody can be pain in the ass. Kata kita manusia ini, sabar itu separuh dripada iman. for some people not knowing the meaning of the saying, every patience has its limit right? we human sure a a very fucking pain in the ass sometimes. nothing to do with race. im sorry if i offend you guys. sorry. im just saying

    BalasPadam